Pianoles in Utrecht

Ervaring:

Vanaf mijn studietijd heb ik met heel veel plezier en toewijding pianoles gegeven aan leerlingen van alle leeftijden en niveaus. Ik heb naast privé leerlingen ook lesgegeven op muziekscholen en heb vervangingen gedaan voor jong talent, bijvak piano en hoofdvak piano aan de conservatoria van Utrecht, Den Haag en Amsterdam. In de afgelopen 20 jaar is er een bloeiende lespraktijk ontstaan waar ik inmiddels lesgeef aan enthousiaste jonge beginners, gevorderde tieners en vergevorderde volwassenen.

Werkwijze:

Voor de allerjongsten vind ik het belangrijk om zowel op gehoor te spelen, creatief muziek te maken als noten te leren lezen. Ook begrip van akkoorden en toonsoorten en natuurlijk pianistische, technische vaardigheden hebben een plek in de les. Door alle aspecten van muziek maken aan te spreken ontwikkel je je zo breed en gefundeerd mogelijk. Ik ben zeer bekend met het Muziqu/Pi kleuterprogramma en bouw daar graag op voort.

Ik hou van en ben geschoold in de klassieke muziek en met (ver) gevorderden is dat waarmee ik hoofdzakelijk werk. Bij tieners vind ik het leuk om voor iedere leerling stukken te zoeken die inspireren en stimuleren en ze uit te dagen zichzelf steeds meer met de muziek te verbinden. Er is altijd ruimte is voor eigen smaak en voorkeur. En ik stimuleer het graag dat ze zelf blijven componeren en improviseren. Hoe verder gevorderd, hoe dieper we de stukken induiken, analyseren en de muziek op een steeds professioneler manier benaderen. Pianistische blokkades oplossen, luisteren naar alle lijnen en harmonieën en op zoek gaan naar ieders authentieke zeggingskracht.

Naast de lessen:

Ik organiseer voorspeelgelegenheden en groepslessen waar mijn leerlingen zich laten horen en elkaar inspireren. Wie wil kan meedoen aan de graadexamens van de Epta. Voor gevorderde leerlingen zorg ik voor extra mogelijkheden om voor te spelen en om samen te spelen met anderen. Ook kunnen we toewerken naar masterclasses, concoursen of examens van de ABRSM of Trinity college. Je kan ook bij mij terecht ter voorbereiding op toelatingsexamens aan jong talent klas of bachelor conservatoriumopleiding.

Oefenen:

Om de lessen zinvol te laten zijn, moet er thuis geoefend worden. Liefst op een akoestisch instrument omdat de aanslag en klank daarvan veel rijker zijn dan bij een elektrisch instrument. In de lessen en eventueel met de ouders komt het wanneer, waarom en vooral hoe oefenen ruimschoots aan bod. Tijdens de lessen speel je op een mooie vleugel in mijn studio.

 

voor Tarieven 2023/2024 klik hier

voor Voorwaarden en vakantierooster 2023/2024 klik hier