Wie ik ben

Aafje van Gemert kreeg haar eerste pianolessen van Gerard Bierman in Herpen. Ze behaalde prijzen op het Petrof-concours en het Concours du Printemps voor haar Messiaen-vertolking. Na het gymnasium begon Aafje met de studie Nederlandse taal- en Letterkunde aan de universiteit van Utrecht en Piano aan het Utrechts conservatorium. Ze volgde les bij Henk Ekkel, Alwin Bär en David Kuyken.

In juni 2002 deed ze haar eerste fase eindexamen, waarvoor ze de Richard Hol-fonds prijs ontving. Naar aanleiding hiervan trad Aafje op voor radio en televisie en is er een cd-opname gemaakt van haar vertolkingen van Bach en Berg. Ze zette haar studie voort in de tweede fase bij David Kuyken. In juni 2004 studeerde ze daarvoor af met onderscheiding.

Aafje kreeg lessen en masterclasses van Willem Brons, Hakon Austbo en van het pianoduo Tal-Groethuysen. Ze werd in sept. 2004 aangenomen voor de Internationale Lied masterclass in Amsterdam, o.l.v. Udo Reinemann. Samen met haar zangeres Ellen van Beek kreeg Aafje een jaar lang masterclasses van o.a. Rudolf Jansen, Helmut Deutsch, en Sarah Walker.

Voor het moderne repertoire kreeg Aafje lessen van Ton Hartsuiker. En in 2005 werd ze uitgenodigd voor een week lange masterclass voor solo-repertoire van Konrad Richter in Oostenrijk.

Aafje heeft de afgelopen jaren vele solo-recitals verzorgd; o.a. In de pianoserie van het Bethanienklooster, Amsterdam, De Waalse kerk in Breda en lunchconcerten in Vredenburg. Ze begeleidde verschillende zangers en instrumentalisten, speelde als pianist in een orkest en in een pianokwartet dat muziek van Simeon ten Holt ten gehore bracht.